Totaal aantal pageviews

donderdag 22 mei 2014

Kasteel Het Oude Loo en kasteel de Cannenburgh

Afgelopen zondag met mijn vriend weer een dagje 'kastelen kijken' gedaan.
Eerst kasteel het Oude Loo, niet te verwarren met paleis het Loo. Dat ligt er wel vlakbij.
Het kasteel is niet toegankelijk voor het publiek. Maar in de maanden april en mei is het park wel toegankelijk. Dus degenen die het nog willen zien, moeten snel zijn.
Honden mogen niet in het park (ook aangelijnd niet) dus die had ik elders ondergebracht.
Maar wat een tegenvaller. Het kasteel stond aan de ene kant volledig in de steigers. Dus daar geen foto's van gemaakt. En dat was nou juist de mooiste kant. Dan maar wat foto's van de andere kant.

Kasteel het Oude Loo

Kasteel het Oude Loo

Gelukkig was de tuin wel heel mooi. Heel veel mooie rhododendrons in de prachtigste kleuren. Wat een geluk dat die wel in bloei stonden.

Daarna naar kasteel De Cannenburgh geweest. 


Er zit hier ook weer een prachtig park bij. Wel veel kleiner dan het park bij kasteel Het Oude Loo (we hebben daar maar een heel klein gedeelte van bekeken) maar ook heel mooi.  

Door het prachtige weer (en daardoor uitgebeten luchten) vond ik het fotograferen wel een beetje moeilijk. Nee, doe mij dan maar bewolkt weer. 
Maar wat een geluk dat een club met oude rijtuigen net een stopplaats hadden bij dit kasteel. 
Sommige rijtuigen waren zelfs 150 jaar oud en de mensen (en paarden) kwamen overal vandaan. Deze club komt een aantal keren per jaar bij elkaar en gaan dan samen een tocht maken. Ze komen zelfs uit Amerika maar die waren er deze keer niet bij. 
Prachtig om te zien. De mensen waren ook helemaal in stijl gekleed.
En zelfs de hond mocht mee. Wat een bofkont. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten