Totaal aantal pageviews

zaterdag 25 februari 2012

Fungel de Gnool

Ik heb in het verleden ook nog poppen gemaakt. Dat was denk ik in 1995 en ik heb het maar zo'n 3 jaar gedaan.

Ik werkte toen met fimo klei. Je kunt hier heel gedetailleerd mee werken. Het nadeel van deze klei is dat je het moet afbakken in de oven. Tijdens het bakproces wordt de klei dan heel zacht. Dus je moet alle onderdelen ondersteunen. En dan had je soms ook nog last van barsten in de klei.
Aangezien mijn doel was poppen te maken die volledig uit klei bestonden was fimo klei (voor mij) geen optie. Daarom ben ik er weer mee gestopt.
Ik zit er wel aan te denken om weer te beginnen met het maken van poppen maar nu wil ik het proberen met zelfhardende klei.
Eén van de laatste poppen die ik nog gemaakt heb, is Fungel de Gnool. Deze heb ik nagemaakt van foto's uit onderstaand boek van Alan Aldridge.Er staan hele mooie gedetailleerde foto's in van Fungel. Ook van opzij.Hieronder mijn idee van Fungel. De voeten zijn gemaakt van Dash-klei en de snorharen zijn van een oude borstel. Helaas zijn er in de loop der jaren een aantal verdwenen. Ik moet ook nog steeds het jasje en het mutsje maken die hij op de omslag aan heeft. Misschien komt het er nog een keer van.


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten