Totaal aantal pageviews

dinsdag 17 juni 2014

Theekopjes en Bonbons

"There are people we meet in life
that make everything seem magical.
Cherish them".

Afgelopen zaterdag heb ik wat inkopen gedaan. O.a een paar prachtige schoteltjes en een kopje gekocht bij "De Oude Tijd in Donderen. Ze hebben daar prachtige serviezen van (vooral) Royal Albert en Wedgewood. Voor de liefhebber van serviezen echt een kijkje waard. Je kunt ook losse onderdelen kopen.
Vandaag een paar foto's van deze schoteltjes gemaakt. In combinatie met theekopjes die ik al had. 
Het mooie shawltje komt heb ik bij de "De Oranjerie" in Zeijen gekocht. Is het niet prachtig? Zo mooi om mee te decoreren.










Deze 'bonbons' heb ik een paar jaar terug al gemaakt. Gemaakt van stof en versierd met borduurwerk en kralen. Het was altijd de bedoeling om een hele doos met bonbons te maken maar verder dan deze vier is het nooit gekomen. Maar ze staan heel mooi bij de schoteltjes. 



woensdag 11 juni 2014

Bloem van kant en een gehaakt kleedje

"Ah! There is nothing like staying at home,
for real comfort".

(Jane Austen)

Je ziet op internet zoveel mooie bloemen gemaakt van allerlei kantjes. Ik dacht: dat doe ik ook eens. Vorig weekend een beetje geprutst. Achteraf is deze wel een beetje te groot geworden. Nou ja, volgende keer beter. Het paars gehaakte bloemetje had ik al eerder gehaakt. 
 Een lint van paars wol eraan en dit is het resultaat. Staat mooi om het tinnen vaasje met de roosjes.






Ook ben ik nog bezig geweest met haken. Het is de bedoeling om een soort gordijntje te maken. Tussen de kamer en de keuken heb ik een klein raam. Nu hangen er jaloezieën voor. Echt mooi vind ik dat niet.
Ik zit al geruime tijd te denken wat ik daar voor kan gebruiken. Ik heb al gedacht om iets met patchwork te doen (moet wel mooi zijn aan beide kanten dus dan dubbelzijdig maken), of iets met kant of misschien iets haken? Ik weet het nog niet.
Tot die tijd ligt het ook mooi op dit kastje.



vrijdag 6 juni 2014

Romantisch hartje

"Anything is possible
with sunshine and a little pink".

Ik heb eindelijk weer eens een hartje gemaakt. Een romantische met een kantje rondom. 
Er zitten allemaal kleine 'bloemen' op die ik geborduurd heb met de kettingsteek. Sommige daarvan heb ik versierd met pareltjes en kraaltjes.



De achterkant heb ik nu eens anders gemaakt. Ik naai normaal het hartje met de goede kant op elkaar en dan keren. Nou ja, jullie zullen wel weten wat ik bedoel. Maar nu heb ik gewoon de achterkant ingeknipt (oh wat was dat eng) zodat ik hem helemaal dicht kon naaien en dan keren. Maar ja, dan heb je wel een knip in de achterkant. Dus ik heb het voorzichtig dichtgenaaid en vervolgens van vilt een hartje erop genaaid.
Ben er heel tevreden over. 



dinsdag 3 juni 2014

Theekopjes met rozen

"Would you like an adventure now,
or shall we have our tea first?

(Peter Pan)








Ik heb een nieuw programma ontdekt om collages van mijn foto's te maken. Dus even uitgeprobeerd met bovenstaande foto's. Ik vind het zelf heel geslaagd. 




zondag 1 juni 2014

Kleine quilt

"There's no reason to look back
when you have so much to look forward to".

Het is al weer een tijdje terug dat ik een quilt heb gemaakt. Ik heb niet veel ruimte in huis om ze op te hangen dus liever maak ik dan een quilt waar ik iets mee kan. Deze kleine quilt heb ik bijvoorbeeld gemaakt om op de koelkast te leggen. Natuurlijk in mijn favoriete kleuren. 



Maar hij ligt dus nog steeds op het fornuis. 


Ik had niet genoeg stof meer voor de achterkant en geen zin om een achtergrond stof te kopen dus daarom maar wat verschillende stofjes aan elkaar gezet. Kan ik er net zo goed een quilt van maken en dan dubbelzijdig gebruiken. Een beetje afgeweken qua kleurkeuze. Een beetje maar hoor want het uiteindelijke resultaat is toch wel weer erg paars geworden.