Totaal aantal pageviews

vrijdag 23 mei 2014

Decoratiebloemen van vilt

"We lose ourselves in the things we love.
We find ourselves there, too". 


Zoals beloofd de foto's van de bloemen die ik op mijn lampenkap had genaaid maar er weer af heb gehaald omdat het niet mooi leek. Weten jullie het nog? Zie hier.






Natuurlijk ook nog wat decoratiefoto's gemaakt met de vilten bloemen die wel op de lampenkap gekomen zijn. 



donderdag 22 mei 2014

Kasteel Het Oude Loo en kasteel de Cannenburgh

Afgelopen zondag met mijn vriend weer een dagje 'kastelen kijken' gedaan.
Eerst kasteel het Oude Loo, niet te verwarren met paleis het Loo. Dat ligt er wel vlakbij.
Het kasteel is niet toegankelijk voor het publiek. Maar in de maanden april en mei is het park wel toegankelijk. Dus degenen die het nog willen zien, moeten snel zijn.
Honden mogen niet in het park (ook aangelijnd niet) dus die had ik elders ondergebracht.
Maar wat een tegenvaller. Het kasteel stond aan de ene kant volledig in de steigers. Dus daar geen foto's van gemaakt. En dat was nou juist de mooiste kant. Dan maar wat foto's van de andere kant.

Kasteel het Oude Loo

Kasteel het Oude Loo

Gelukkig was de tuin wel heel mooi. Heel veel mooie rhododendrons in de prachtigste kleuren. Wat een geluk dat die wel in bloei stonden.





Daarna naar kasteel De Cannenburgh geweest. 


Er zit hier ook weer een prachtig park bij. Wel veel kleiner dan het park bij kasteel Het Oude Loo (we hebben daar maar een heel klein gedeelte van bekeken) maar ook heel mooi.  





Door het prachtige weer (en daardoor uitgebeten luchten) vond ik het fotograferen wel een beetje moeilijk. Nee, doe mij dan maar bewolkt weer. 
Maar wat een geluk dat een club met oude rijtuigen net een stopplaats hadden bij dit kasteel. 
Sommige rijtuigen waren zelfs 150 jaar oud en de mensen (en paarden) kwamen overal vandaan. Deze club komt een aantal keren per jaar bij elkaar en gaan dan samen een tocht maken. Ze komen zelfs uit Amerika maar die waren er deze keer niet bij. 
Prachtig om te zien. De mensen waren ook helemaal in stijl gekleed.




En zelfs de hond mocht mee. Wat een bofkont. 

maandag 19 mei 2014

Versierde lampenkap

"A Friend is someone who knows the Song in your Heart
and can sing it back to you
when you have forgotten the Words".

Een aantal jaren terug heb ik bij de Ikea de Arstid (mooie naam)  lamp gekocht. Heel mooi maar vond het altijd te wit. Dus een hele tijd terug al versierd met wat kralen en kant maar vond het nog te kaal.
Totdat ik laatst een foto zag van een lamp die versierd was met vilten bloemen.
Zo ben ik op het idee gekomen om dat ook te doen. Dus vorige week druk bezig geweest en ze er meteen opgenaaid maar......kwam er achter dat het 's avonds niet mooi leek. Je zag alleen een paar donkere cirkels op de witte kap. Een te groot verschil.
Dus alles er weer afgehaald en weer nieuwe bloemen gemaakt. Zonder het lichtbeige vilt eronder. Nu schijnt het licht er een beetje door. Zie hieronder het resultaat.


Ik heb ze versierd met lovertjes en kraaltjes en in het midden een klein knoopje.  





Kijk, zo waren de bloemen eerst. Ik vind deze bloemen mooier maar 's avonds leek het gewoon niet mooi. Daar heb ik geen foto van gemaakt om te laten zien.
Zit er wel aan te denken om er nog wat bloemen op te naaien. Het is nu nog wat kaal. Over de compositie ben ik ook nog niet tevreden. Wat vinden jullie er van?
Nu nog iets verzinnen om deze bloemen te gebruiken voor één of ander project. Tot die tijd kan ik ze nog gebruiken voor het decoreren. Ik heb er al een paar foto's van gemaakt maar die laat ik een volgende keer zien.


zondag 11 mei 2014

Dandelions

"When you look at a field of dandelions,
you can either see a hundred weeds
or a hundred wishes"

Gewoon wat foto's van mooi 'onkruid'.
Helaas zijn de meeste paardenbloemen al uitgebloeid. Maar het was weer een prachtig gezicht om in het voorjaar alle weilanden weer geel gekleurd te zien van paardenbloemen. 




Aangezien je alleen nog maar pluizenbollen ziet, dan deze maar in de vaas. Lijkt toch ook heel mooi? Alleen je moet er niet te snel langslopen omdat anders de pluisjes je om de oren vliegen.
Kreeg al commentaar uit mijn omgeving dat ik ze in de vaas zette maar ik vind het prachtig.
Vooral in combinatie met het fluitenkruid. 





Ja sorry. Ook nog een paar foto's met mijn vlinders.  Zo leuk om mee te decoreren.



donderdag 8 mei 2014

Koeien en....geiten

"It is up to you,
to see the beauty of everday things"

Gistermiddag wat koeien gefotografeerd aan de Schaapskuilweg in Valthe. Een heel mooi natuurgebied.
Dinsdag zag ik dat ze weer gebracht werden. Helaas had ik geen camera bij mij. Had ik wel willen zien als ze weer uitgeladen werden.
Maar gisteren toch even een poging gedaan tussen de buien door. Was ook net op tijd thuis toen het weer begon te plensen.



Soms kwamen ze wel heeeel dicht bij. 



Best wel eng hoor, zo vlak bij. En dan moest ik zelfs weer een stapje terug doen want ik had de telelens erop. En plotseling heb je deze ook voor de lens staan. Ik had ze helemaal niet in de gaten gehad. Zo druk was ik met fotograferen bezig. Ze zijn ook altijd zo nieuwsgierig.





En deze geit vond ik toch wel zo grappig. Ze moest even aan een paardenbloem ruiken. Alsof het de enige in de hele wei was terwijl het hele veld er vol mee stond. Jammer dat de meesten al uitgebloeid waren. Leek vast leuk al dat geel in de wei.


En deze was ook nog even nieuwsgierig. Ik denk dat ze zo dichtbij kwamen omdat ze de honden wel interessant vonden. Oh ja, Kenzie kwam nog even in aanraking met de afrastering. Dat vond hij niet leuk. Hopelijk heeft hij er van geleerd.....Vast niet. Kenzie kennende.


Nog een paar foto's van de koeien en de geiten.