Totaal aantal pageviews

zondag 25 november 2012

Paars/blauw kussentje

Een aantal weken terug heb ik onderstaand kussentje al gemaakt. Dit keer in blauwe en paarse tinten.
Het kussentje is 7,5 bij 7,5 cm (exclusief kralenrand). En er zit een kantje uit Antwerpen op. Op de onderste foto is dat het duidelijkst te zien. Het lijkt wel heel fijn frivolité. Ik vind vooral de blauwe kralen ontzettend mooi. Het past heel mooi bij het paarse organza lintje. 

romantic cushion

romantic cushion

 
En nog een detail met de kant uit Antwerpen.

dinsdag 20 november 2012

De Veluwe deel 2

Eind oktober ben ik nog een keer naar de Veluwe geweest. In de hoop om mooie foto's te maken van de verschillende kleuren van het bos.
Maar dat viel best een beetje tegen. Heel veel bladeren waren nog groen.  Gelukkig was het wel een stralende dag. Dus met de blauwe lucht er achter en de roodbruine bladeren op de grond, zitten er best wel leuke foto's bij.
Zo jammer dat veel mensen tegenwoordig in de herfst alle bladeren in hun tuin opruimen, zodat egels, vogels, insecten en planten geen kans meer hebben om de winter te overleven.



 
 
Vooral onderstaande foto vind ik heel mooi. Het lijkt een beetje sprookjesachtig met de donkere stammen van de bomen en het tegenlicht.
 

 
De honden zijn ook meegeweest. Hier zie je ze mooi naast elkaar lopen. Zo lief. Maar in huis moeten ze niet veel van elkaar hebben. Ze gaan dus ook echt niet samen op het hondenkussen liggen.


maandag 12 november 2012

Romantische patchwork kussentjes

Deze kleine kussentjes van patchwork, heb ik een paar maanden terug al gemaakt.
Ik heb ze gemaakt om onder mijn 2 stolpen te leggen.
Zijn ze niet superromantisch?
Natuurlijk weer met de hortensia's. Zo mooi om te fotograferen.
Ze zijn 7,5 cm exclusief de rand met kralen die ik rondom heb gemaakt. De één met roze kralen en de andere met paarse. Helaas niet zo duidelijk te zien.
En in het midden een hartje van (natuurlijk weer) kleine kraaltjes.
 
romantic cushions

romantic cushion
 
In dezelfde tijd heb ik ook dit sierbandje gemaakt. Speciaal voor dit mooie flesje. Een kantje heb ik versierd met heel veel kleine kraaltjes en pareltjes.
 
romantic cushion
 
 
romantic cushions

woensdag 7 november 2012

Rondjes van vilt met kralen

Ik heb de laatste tijd niet stilgezeten op creatief gebied. Ik heb verschillende kleine dingen gemaakt die ik de komende tijd zal laten zien. Ook ben ik weer druk bezig met mijn quilt 'Magical World". Het heeft even stilgelegen omdat ik eerst een mooie stof moest vinden voor de rand. Maar die heb ik inmiddels gevonden. Ook deze laat ik binnenkort zien.
 
Hier een paar rondjes van vilt die ik versierd heb met kralen. Heel erg leuk om mee te decoreren. En zo mooi met de pasteltinten van de gedroogde hortensia.