Totaal aantal pageviews

maandag 30 april 2012

Kunst in het bos

Vanmorgen toen ik opstond, zag ik dat de blaadjes van de (wilde) rozenstruik mooi met dauw bedekt waren. Net of er kleine pareltjes aan de zijkant zitten. Natuurlijk even wat foto's van gemaakt.



Vanmorgen ook nog even naar de vrijmarkt in Emmen geweest. Ik heb de weg door het Valtherbos genomen.  Ik kom hier niet zo vaak meer langs. Hoe lang het er staat weet ik dus niet maar er staan verspreid door het bos grote ronde stenen. Het lijken allemaal grijze vuilniszakken maar het zijn ronde (marmeren) stenen. Geen idee wie de maker ervan is. Ik kon dat niet vinden op google. Maar ik vond het toch wel leuk om te zien.




En of het nou kunst of dat het een grapje van iemand is, weet ik niet, maar dit zag ik dus ook nog midden in het bos. Verdwalen doe je dus niet meer in dit bos.


zaterdag 28 april 2012

Kussen met parelmoerknoopjes

Ik heb de laatste jaren heel veel hartjes gemaakt. Zoals je vast wel gemerkt hebt. Ze komen namelijk nogal vaak voorbij op mijn weblog. Dus sorry, hier nog een paar.
Het werken met oude parelmoerknopen vind ik ontzettend leuk. Dus dacht ik vorig jaar: laat ik eens een kussentje maken van vilt met op de voorkant alleen de vorm van een hartje. Dit is het resultaat geworden. Met eronder een foto van een detail van het kussentje.



Toch vond ik het een beetje tegenvallen. Door de bolling van het kussentje, komt het hartje niet mooi uit. Dus toen hetzelfde gedaan maar het nu in een lijstje gedaan.
Vind ik persoonlijk veel mooier lijken. Het hartje rechtsonder is gemaakt van de trouwjurk van mijn moeder. Alleen wat pareltjes toegevoegd.



Natuurlijk moest ik toch nog even een hartje maken. Het is maar een klein hartje geworden. Namelijk maar 8 cm hoog. Daarom heb ik de knoopjes maar achterwege gelaten. Maar wel een mooie rand van kralen erom gemaakt. Is helaas niet zo goed te zien op de foto.

woensdag 25 april 2012

Broche

Vorige week een nieuwe 'broche' gemaakt. Nu met hele kleine kraaltjes rondom genaaid.



Ik heb ze al eerder gemaakt (zie een vorige post) maar toen noemde ik het nog ronde kussentjes.
Als reactie van 2 personen kwam: daar kun je leuke broches van maken!!
Het lijkt inderdaad ook heel mooi op een trui of vest. Nu nog op zoek naar speldjes om er achterop te naaien.
Hier nog een paar foto's van vorige 'broches'.



Ik hoop niet dat het te vervelend wordt, maar hier nog een paar foto's.



zondag 22 april 2012

Mooie speldjes

Ik heb afgelopen week 4 mooie broches gekocht via Marktplaats.
Geweldig mooi, die oude speldjes. Deze heb ik gekocht:




De mooiste van de vier (het lijkt wel wat op een palmboom) was helaas beschadigd. Van de grote steen in het midden, waren een paar stukjes af. Dat lag los in de verpakking. Dank je wel post!!
De steen ligt ook helemaal los zoals je op onderstaande foto kunt zien.


Hier ligt hij er los op. Hopelijk kan ik de steen nog lijmen. Of anders bij een juwelier vragen of er een nieuwe ingezet kan worden. Het lijkt misschien ook wel leuk om er bijvoorbeeld een amethyst in te zetten.


En tot die tijd leg ik er wel wat anders op, zoals dit roosje. Waar die roosjes allemaal niet goed voor zijn. Ik gebruik ze heel vaak bij het fotograferen.


dinsdag 17 april 2012

Patchwork in lijstje en blauw hartje

Het heeft even geduurd maar hier nu eindelijk weer een nieuw berichtje.
Een quiltje in lijstje. In het midden een web met een spinnetje. 






En nog een leuk hartje van vilt gemaakt. Nu eens één met kleur en heel veel lovertjes.



donderdag 12 april 2012

Hartjes van stof

Voor de verandering weer eens hartjes gemaakt van stof. Versierd met mooie pareltjes en borduurwerk.











dinsdag 10 april 2012

50

Ik vind het altijd lastig om een naam te verzinnen voor een patchworkkleed. Ik heb het bij deze maar simpel gehouden en hem gewoon '50' genoemd. Zoveel blokken zitten er in het middengedeelte. Sommige van deze blokken heb ik versierd met haak- en borduurwerk. Dat is goed te zien op de detailfoto's.
Het eindresultaat vond ik achteraf toch een beetje flets en heb daarom een rand van beige en witte blokken toegevoegd. Het is 39 x 39 cm en het is in oktober/november gemaakt.