Totaal aantal pageviews

dinsdag 31 januari 2012

De Wind in de Wilgen

Hier één van mijn favourite boeken. Het is van Kenneth Grahame. Kenneth werd geboren in Schotland.in 1859. Vanaf zijn vijfde woonde hij met zijn grootmoeder in Cookham Dean, Berkshire, waar hij veel tijd doorbracht aan de oevers van de Theems.
De Wind in de Wilgen is ontstaan uit een reeks verhalen die hij schreef voor zijn zoontje.

Het klassieke verhaal over de trouwe, eenvoudige Mol, de levensgenieter Rat, de wijze Das en de rijke, eigenwijze Pad, die aan de rivier wonen, ver weg van de wijde wereld. Totdat Pad besluit die wereld te gaan ontdekken. Tijdens zijn afwezigheid wordt zijn burcht bezet door wezels en hermelijnen. Gelukkig heeft hij nog vrienden als Rat, Mol en Das, want anders was het slecht met hem afgelopen.



Deze editie is geïllustreerd door Inga Moore. Zij is een bekende auteur en illustratrice van kinderboeken. Haar werk is en Engeland vele malen bekroond. Ook heeft zij het boek De geheime Tuin van Frances Hodgson Burnett geïllustreerd. Maar dat boek komt ook nog wel een keer
Hier een aantal van haar prachtige tekeningen. Moeilijk om een keuze te maken.







zaterdag 28 januari 2012

Nieuwe hartjes

Hier een paar hartjes die in vandaag gemaakt heb.





En een hartje gemaakt van karton waar ik vervolgens wat mooie knoopjes opgenaaid heb. Leuk als decoratie


vrijdag 27 januari 2012

Forest

Hier mijn derde quilt in de serie miniquiltjes.
Ik ben hier begonnen om de stof ook te gaan borduren.
Dit kleedje meet 34 x 34 cm. Nog steeds alles met papieren malletjes gemaakt dus niet op de normale manier die je voor crazy patchwork zou gebruiken.






woensdag 25 januari 2012

Spreukenboek deel 3

Hier deel 3 uit mijn spreukenboek.
Helaas ben ik er in deze tijd pas achtergekomen (het boek was al voor meer dan de helft vol), dat de roze potlood doordrukt op de andere kant. Waarschijnlijk is dat door de zon gekomen. Deze tekeningen heb ik vorig jaar in de zomermaanden gemaakt en toen heeft het boek pal in de zon gelegen. Op een aantal pagina's kun je dat zien. Het is ook niet weg te krijgen. Van alles geprobeerd.
Dus deze potlood snel uit de tekendoos gehaald. En vanaf die tijd gebruik ik soms ook pastelpotloden. Deze tekeningen en de voorgaande zijn allemaal nog alleen met kleurpotlood getekend.





maandag 23 januari 2012

Africa

Nu mijn tweede miniquiltje. Gemaakt in november 2006. Deze is 34 x 34 cm.
Lang niet zoveel stukjes stof dan "Autumn" maar toch nog 205 stukjes. De rode stukjes in de rood-bruine rand zijn dan ook maar 0,5 cm breed.




zaterdag 21 januari 2012

Autumn

Hier mijn eerste miniquiltje. Het is 35 x 35 cm en bestaat uit 809 stukjes stof.



donderdag 19 januari 2012

Magic in Blue

In ben in 2002 begonnen met patchwork. Ik was dat al jaren van plan maar had geen idee hoe het moest. Naar aanleiding van een boek die ik bij de bibliotheek geleend had (501 quiltpatronen), ben ik gewoon begonnen. Naaimachine had ik niet dus ik deed (en doe nog) alles met de hand.
Direct met een groot project begonnen, namelijk een quilt voor over het bed. Ik ben er precies een jaar mee bezig geweest. Daarna nog een kerstquiltje gemaakt en toen een aantal jaren niets aan patchwork gedaan. Ik was het een aantal jaren zat waarnaar ik eind 2006 weer begonnen ben. Maar toen met miniquiltjes. Dat lag mij meer. Maar daarover later meer.







dinsdag 17 januari 2012

Spreukenboek deel 1

Naast handwerken teken ik ook nog.
Ik heb vorig jaar een schrift gekocht van het merk Paperblanks. Helemaal fan van deze boeken.
In dit schrift heb ik allemaal spreuken geschreven en daarnaast mooi versierd met 'eigen' tekeningen.
De voorbeelden heb ik overal vandaan gehaald. Uit boeken, van internet en een aantal zelfbedacht.
Een volgende keer meer pagina's uit het boek.


Astrid Louwes Spreukenboek

Astrid Louwes Spreukenboek

Astrid Louwes Spreukenboek

Astrid Louwes Spreukenboek

Astrid Louwes Spreukenboek

maandag 16 januari 2012